Over Caja Tameris

Zweden is mijn favoriete vakantieland. Ik vind daar rust, ruimte en kom in de Zweedse natuur in alle eenvoud dicht bij mijzelf. Rebalancing biedt mij iets soortgelijks. De sessies hebben mij in contact gebracht met de rust, ruimte en levendigheid die van nature in mijn eigen lijf aanwezig is. Het grote verschil tussen die vakantie in Zweden en Rebalancing is dat het effect van Rebalancing inmiddels een duurzaam karakter heeft en ik het elke dag in mijn gewone leven kan ervaren. Daarvoor hoef ik niet op vakantie naar Zweden.

Gefascineerd door de kracht van lichaamsgericht werken volgde ik de opleiding Rebalancing. Sinds 2018 ben ik gecertificeerd Rebalancer en begeleid ik mensen met het hervinden van hun natuurlijke balans tussen denken en voelen. Naar meer energie en levenslust.

LIV is Zweeds voor leven

Voor mij was het vanzelfsprekend om mijn praktijk voor lichaamsgerichte begeleiding LIV te noemen. Contact maken met jezelf via je lichaam helpt je namelijk om het leven vollediger, lichter en vrijer te (be)leven. Ik heb een jarenlange ervaring met leven vanuit een focus op denken. Veel contact met mijn hoofd en weinig contact met de rest van mijn lichaam. Ik was vooral bezig met dingen regelen, controleren, dingen op orde willen hebben, analyseren, vooruit zien en plannen. Dit gaf mij stress, spanning en pijn in mijn lijf. Vanuit een gespannen lichaam probeerde ik met mijn hoofd allerlei “problemen” op te lossen. Inmiddels weet ik hoeveel lichter en vrijer het leven is wanneer ik meer in contact ben met mijn lichaam. Met aandacht voor mijn eigen gevoelswereld. Voor mij is Rebalancing de sleutel om vanuit verbinding met mijzelf te leven. Hierdoor ervaar ik een steeds duurzamere ontspanning in mijn hoofd en in mijn lijf. Een natuurlijkere balans tussen denken en voelen. Een leven vanuit ontspanning.

Werk en privé

Ik ben getrouwd en moeder van 2 prachtige dochters (16 en 18). Ik geniet elke dag van hoe deze meiden groeien, ontwikkelen en stappen zetten op hun eigen pad. Steeds meer zelfstandig en hun eigen leven leidend. Dankbaar dat ik ze daar in mag ondersteunen. Ik ben ruim 20 jaar in diverse organisaties werkzaam geweest als (beleids)adviseur, inhoudelijk coördinator en informatieanalist. Zo weet ik hoe het is om in een kantoortuin vol prikkels te moeten functioneren. Hoe het is om als moeder van 2 jonge kinderen fulltime te werken. Ook heb ik ervaring met de combinatie van veel thuis met de kinderen en daarnaast een parttime baan. In beide gevallen met de bijbehorende pieken en dalen. Soms serieus worstelend met mijn gezondheid. Vaak op zoek naar een betere balans. Ervaringsdeskundig zoals dat mooi heet. Inmiddels heb ik leren meebewegen met wat het leven mij brengt. Mij meer en meer laten voortbewegen door de stroom in plaats van er tegen in te willen zwemmen. Genieten van het fijne en het mooie dat op mijn pad komt. En in staat om mijn eigen veerkracht te ervaren als het leven mij moeilijke momenten brengt.