Over Caja Tameris

Lang was ik een kop op pootjes. Ik heb dan ook een jarenlange ervaring met leven vanuit een focus op denken. Veel contact met mijn hoofd en weinig contact met de rest van mijn lichaam. Ik was vooral bezig met dingen regelen, controleren, dingen op orde willen hebben, analyseren, vooruitzien en plannen. Dat heeft mij ver gebracht. En het gaf mij stress, spanning en pijn in mijn lijf. Vanuit een gespannen lichaam probeerde ik met mijn hoofd allerlei “problemen” op te lossen.

Als kind heb ik een strategie ontwikkeld om mijn lijf hard en strak te maken. Zo kon ik ver wegblijven van mijn gevoel. Letterlijk pijnlijke ervaringen achter slot en grendel stoppen. En heel eerlijk was dat (voor mij) een prima strategie om door te gaan op moeilijke momenten in mijn leven. Maar dat is ook wat het is. Een strategie om te overleven en niet een manier om voluit te leven. Sterker nog; het opslaan en aggregeren van al die stress en spanning in mijn lijf resulteerde in een bingo kaart vol gezondheidsproblemen. Gezondheidsproblemen met veel (uit)vallen en weer opstaan. Totdat het weer opstaan op een gegeven moment niet goed meer lukte. Toen werd het echt tijd om het anders te gaan doen. Om een andere route te gaan volgen.

Minder stress, meer veerkracht

Wat ik geleerd heb is, dat je met je hoofd spanning en stress niet kan wegdenken. Je kunt er van alles van af weten maar je kunt jezelf er niet uit denken. Om werkelijk ontspannen in het leven te staan, heb je je lichaam nodig. Het volgen van een andere route begint dan ook met het lichaam. En die route leidt uiteindelijk tot minder stress en meer veerkracht. Weg van die ingesleten route met veel spanning en stress. Als je de route van ontspanning meer en meer volgt wordt dit een pad dat je steeds makkelijker kunt gaan volgen.

Inmiddels weet ik hoeveel lichter en vrijer het leven is wanneer ik meer in contact ben met mijn lichaam. Met aandacht voor mijn eigen gevoelswereld. Een leven in verbinding met mijzelf. Hierdoor ervaar ik een steeds duurzamere ontspanning in mijn hoofd en in mijn lijf. Een natuurlijkere balans tussen denken, voelen en doen. Een leven vanuit ontspanning.

Ik volgde de drie jarige beroepsopleiding tot Rebalancer. Ik leerde daar mensen te ondersteunen in hun reis van denken, naar voelen, naar steeds meer zijn. In 2018 opende ik mijn praktijk. Bij de CSR-academie deed ik daarna een verdiepende training voor chronische stressinterventie en preventie.

Waar ik voor ga.

In mijn praktijk begeleid ik nu mensen naar een leven waar ze minder last hebben van stress en meer veerkracht ervaren. Een leven met een meer natuurlijke balans tussen denken en voelen. Waarbij cliënten voelen dat ze weer kunnen ontspannen. Dat stress iets is dat bij het leven hoort. Dat het nodig is om te kunnen presteren en pieken. Maar dat ze daarna ook weer herstellen en in een toestand van veerkracht en flow komen. Dat ze hun eigen route van minder stress gaan volgen. Daar word ik blij van. Daar ga ik voor.

En jij?

Gun jij jezelf ook meer ruimte? Minder stress en meer veerkracht? Een leven vanuit ontspanning? Wil jij ook een meer natuurlijke balans tussen denken en voelen? Ik begeleid je daar graag bij.

Vertel mij iets en het waait door me heen.
Laat mij iets zien en ik weet het morgen nog.
Laat mij iets voelen en ik weet het mijn hele leven.