Over Caja Tameris

Mijn naam is Caja Tameris, ik ben getrouwd en moeder van 2 dochters.  Zweden is mijn favoriete vakantieland. Ik vind daar rust, ruimte en kom in de Zweedse natuur in alle eenvoud dicht bij mijzelf. Rebalancing biedt mij iets soortgelijks. De sessies hebben mij in contact gebracht met de rust, ruimte en levendigheid die van nature in mijn eigen lijf aanwezig is. Het grote verschil tussen die vakantie in Zweden en Rebalancing is dat het effect van Rebalancing inmiddels een duurzaam karakter heeft en ik het elke dag in mijn gewone leven kan ervaren. Daarvoor hoef ik niet op vakantie naar Zweden.

Als gecertificeerd Rebalancer en registertherapeut help ik mensen met het hervinden van hun natuurlijke balans tussen denken en voelen. Naar een leven met meer energie, veerkracht en levenslust.

Caja ontspannen zittend op het strand. Tegen de starndpalen. Ze kijkt je aan.

Ooit was dat anders

Lang was ik een kop op pootjes. Ik heb dan ook een jarenlange ervaring met leven vanuit een focus op denken. Veel contact met mijn hoofd en weinig contact met de rest van mijn lichaam. Ik was vooral bezig met dingen regelen, controleren, dingen op orde willen hebben, analyseren, vooruitzien en plannen. Dat heeft mij ver gebracht. En het gaf mij stress, spanning en pijn in mijn lijf. Vanuit een gespannen lichaam probeerde ik met mijn hoofd allerlei “problemen” op te lossen.

Als kind heb ik een strategie ontwikkeld om mijn lijf hard en strak te maken. Zo kon ik ver wegblijven van mijn gevoel. Letterlijk pijnlijke ervaringen achter slot en grendel stoppen. En heel eerlijk was dat (voor mij) een prima strategie om door te gaan op moeilijke momenten in mijn leven. Maar dat is ook wat het is. Een strategie om te overleven en niet een manier om voluit te leven. Dat opslaan en aggregeren van al die stress en spanning in mijn lijf resulteerde bovendien in een bingo kaart vol gezondheidsproblemen. Met het bijbehorende (uit)vallen en weer opstaan. Totdat het weer opstaan op een gegeven moment niet goed meer lukte. Toen werd het echt tijd om het anders te gaan doen.

Minder stress, meer veerkracht, lichter leven

Dat anders doen is een andere route volgen. Een route van minder hoofd en meer lichaam. Met veel meer aandacht voor mijn gevoelswereld. Wat ik geleerd heb is, dat je met je hoofd spanning en stress niet kan wegdenken. Je kunt er van alles van af weten maar je kunt je zelf er niet uit denken. Om werkelijk ontspannen in het leven te staan, heb je je lichaam nodig. Het volgen van een andere route begint dan ook met het lichaam. En die route leidt uiteindelijk tot minder stress en meer veerkracht. Weg van die ingesleten route met veel spanning en stress. Als je de route van ontspanning meer en meer volgt wordt dit een pad dat je steeds makkelijker kunt gaan volgen.

Inmiddels weet ik hoeveel lichter en vrijer het leven is wanneer ik meer in contact ben met mijn lichaam. Met aandacht voor mijn eigen gevoelswereld. Een leven in verbinding met mijzelf. Hierdoor ervaar ik een steeds duurzamere ontspanning in mijn hoofd en in mijn lijf. Een natuurlijkere balans tussen denken, voelen en doen. Een leven vanuit ontspanning.

Chronische stress aanpakken

Ik volgde de drie jarige beroepsopleiding tot Rebalancer. Ik leerde daar mensen te ondersteunen in hun reis van denken, naar voelen, naar steeds meer zijn. In 2018 opende ik mijn praktijk. Bij de CSR-academie deed ik daarna een verdiepende training voor chronische stressinterventie en preventie. Het verhelpen van chronishe stress is ook waar ik mij als Rebalancer in heb gespecialiseerd.

In mijn praktijk begeleid ik mensen met chronische stress symptomen naar een leven waar ze minder last hebben van stress en meer veerkracht ervaren. Een leven met een meer natuurlijke balans tussen denken en voelen. Waarbij cliënten voelen dat ze weer kunnen ontspannen. Dat stress iets is dat bij het leven hoort. Dat het nodig is om te kunnen presteren en pieken. Maar dat ze daarna ook weer kunnen herstellen en in een toestand van veerkracht en flow komen. Dat ze hun eigen route van minder stress gaan volgen. Daar word ik blij van. Daar ga ik voor.

En jij?

Gun jij jezelf ook meer ruimte? Minder stress en meer veerkracht? Een leven vanuit ontspanning? Wil jij ook een meer natuurlijke balans tussen denken en voelen? Ik begeleid je daar graag bij.

Vertel mij iets en het waait door me heen.
Laat mij iets zien en ik weet het morgen nog.
Laat mij iets voelen en ik weet het mijn hele leven.

Misschien ook interessant om te lezen?