Wat is Rebalancing?

Rebalancing is een vorm van lichaamswerk waarbij je uitgenodigd wordt om contact te maken met je gevoelswereld. Rebalancing is gericht op het verkrijgen van meer zelfinzicht en bewustzijn. De aanraking in een rebalancing sessie brengt je van een focus op denken meer in contact met je gevoel. Voelen brengt je weer dichter bij simpelweg bij jezelf zijn. Denken, voelen en zijn komen weer in balans. Rebalancing maakt dat je voelt wie je bent en wat jij wilt.

Luisteren naar je lichaam

De maatschappij waarin we leven is er één die vooral gericht is op denken en presteren. Het voelen heeft daarin een ondergeschikte rol gekregen. Vaak leven we vooral in ons hoofd en hebben we weinig contact met ons lichaam. Hierdoor zijn we ons minder bewust van wat we voelen. Ervaringen, herinneringen, emoties en inzichten stoppen we vaak weg. Zo kunnen er spanningen in je lichaam ontstaan of heb je gewoonweg moeite om te ontspannen. Dit kan leiden tot klachten als:

  • hoofdpijn, rugpijn, nekpijn
  • chronische vermoeidheid, slapeloosheid
  • chronische stress, burn-out
  • faalangst, onzekerheid
  • rusteloosheid
  • onbegrepen fysieke klachten

Balans tussen denken en voelen

Door contact te maken met je lichaam leer je jezelf op een nieuwe manier kennen. Door aandacht te geven aan wat er in je leeft ontstaat er rust en ruimte. Vanuit het zelfinzicht dat hierbij ontstaat wordt het makkelijker om met emoties en lastige situaties om te gaan. Als je aandacht hebt voor wat er te voelen is en luistert naar je lichaam kun je te weten komen wat je wel en en niet wilt. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om keuzes te maken die bij jou passen.

Naar een natuurlijke balans

Een Rebalancing sessie bestaat uit een combinatie van een gesprek, aanraking, zelfonderzoek en stilte. In de aanraking herstel je het contact met je lichaam. Je leert meer te voelen en minder te denken. In het gesprek en zelfonderzoek ontstaat meer ruimte om te voelen wat leeft in jou aan lichamelijke ervaringen, gevoelens, gedachten en de oorsprong ervan. Er is aandacht voor wat er is. In de stilte is er de ruimte om helemaal in het moment te zijn. Je wordt je bewuster van je gevoelswereld en de patronen die je beperken. Het wordt makkelijker om dicht bij jezelf te blijven.

Rebalancing in de Praktijk
Gesprek tussen rebalancer en client

Een (eerste) sessie

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur en begint meestal met een oriënterend gesprek en wordt gevolgd door een begeleid zelfonderzoek. Zo krijg je de tijd om bij jezelf stil te staan. Wat voel jij in jouw lichaam aan fysieke en emotionele sensaties? Hoe is het op dit moment met jou? Daarna begeleid ik je met verschillende aanrakingstechnieken naar een dieper contact met jezelf. Op de massagetafel word je uitgenodigd om contact te maken met je lichaam en te ervaren wat er te voelen is.

Als je voor het eerst komt dan nemen wat meer tijd voor de kennismaking en beginnen we een sessie met een intake. Tijdens de intake bespreken we je gezondheid, persoonlijke achtergrond en hulpvraag. Ook komt aan bod hoeveel tijd jij jezelf gunt om aan je hulpvraag te werken.

Je lichaam heeft vaak meerdere sessies nodig om meer te gaan voelen. Tijd om ruimte te geven aan je gevoel en een nieuwe balans te vinden. Een blijvende verandering vraagt aandacht, tijd, toewijding en de bereidheid om dat wat je leert in je dagelijks leven te gaan toepassen.

Stress verminderen

Draait je hoofd vaak overuren? Wil je meer ontspannen leven? Minder stress ervaren?  Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Kom dan ontdekken wat Rebalancing voor jou kan betekenen. Een Rebalancing sessie helpt je fysiek te voelen en te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Er ontstaat hierdoor inzicht en meer ruimte om keuzes te gaan maken die jou rust en energie geven. Die passen bij wat jij wilt.

Wil je ook meer rust en ruimte voor jezelf? Bel of mail mij dan om een afspraak te maken. Of gebruik onderstaande knop om via het contactformulier een afspraak te maken. Eerst meer weten over mijn tarieven en mogelijke vergoedingen? Je vindt hier meer informatie over de tarieven en mogelijke vergoedingen.